ro | en

Imobil de locuințe, str. Postăvarului

Autor: arh. Bogdan Anghelescu Benedek
Coautori: arh. Iuliana ANGHELESCU, Dana GRECU, Tudor MUSCALU
Birou de proiectare: AGORAPROIECT

Comentariul autorului

Blocul este plasat intr-o pozitie privilegiata.

Intr-o inflexiune a Bulevardului Postavarului, cu o ampla deschidere spre sud, flancat de doua ecrane perpendiculare de cladiri conventionale, amplasamentul impunea un accent, un volum cu personalitate care sa anunte schimbarea de directie a arterei. Reactia formala la situatia descrisa s-a bazat pe o prisma cu sectiune ovoidala, a carei convexitate a fost individualizata cromatic, incastrata intr-o structura carteziana de factura conventionala.

Forma particulara, alaturi de culoarea rosie, ambele straine vecinatatilor rezidentiale, insoliteaza volumul propus conferindu-i valente de semnal.

Structura este un bloc de locuinte, cu 73 apartamente de 1, 2, 3, 4 camere. Apartamentele mari sunt grupate in etajele terminale ale cladirii si sunt rezolvate pe doua niveluri, beneficiind de privilegiul unor terase de mare suprafata, cu perspective ample asupra desfasurarii fluide a bulevardului si a imprejurimilor. Pe etajul curent sunt grupate 7 apartamente in jurul unei case de scara cu un gol triunghiular. Atat dimensiunile mari ale acesteia cat si luminatorul plasat in dreptul golului elimina senzatia de claustrare tipica pentru acest gen de scari.

Constructia a fost proiectata in 2005 executia desfasurandu-se in perioada iulie 2006 - martie 2008. Este o cladire S+P+10E+ER, cu o suprafata desfasurata de 5640mp. Structura este in cadre si diafragme din beton armat cu inchideri din caramida. Compartimentarile sunt din zidarie caramida si gipscarton.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură