ro | en

Electrocity

Autor: arh. Liviu Zăgan
Coautori: arh. Costin Beekman, Robert POPESCU, Adriana DRĂGĂNESCU, Bogdan SAILEANU
Birou de proiectare: PZP ARHITECTURA

Comentariul autorului

Beneficiarul, de origine spaniola, facuse anterior o ilustrare de PUZ cu o firma de arhitectura din Spania, propunere ce a fost respinsa de Comisia Tehnica de Urbanism a orasului Bucuresti din motive obiective si usor de inteles.

Ni se cere ajutorul in elaborarea unui nou concept care sa fie in accord atat cu zona cit si cu viitoarea dezvoltare a orasului.

In urma unui workshop intern in cadrul caruia s-au realizat mai multe studii volumetrice a fost aleasa cea mai ingenioasa solutie.

Solutia aleasa propune continuarea fireasca a orasului prin realizarea unei artere diagonale care sa lege cele mai importante doua bulevarde din zona (bulevardul Timisoara si bulevardul Iuliu Maniu). De-a lungul acestei noi artere diagonale sunt grupate o serie de volume simple de inaltimi variate cu atitudini diverse fata de strada, exprimate prin: console, copertine, retrageri, inaltimii variate ale parterului, prelungiri ale spatiului public in cel privat, etc. Astfel, la nivelul pietonului, relatia cladirilor cu strada ofera un parcurs surprinzator si incitant, atenuand lungimea strazii si posibila monotonie cauzata de aceasta.

Intr-un plan secund dar nu lipsit de importanta este traseul prin parc ale carui alei circulare care fac trecatorul sa participe cu sau fara voia lui in ‘mecanismul’ recreerii.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
studii și proiecte