ro | en

Mater - Biblioteca de materiale

București, România
Autori: arh. Tamina Lolev – șef de proiect, arh. Vlad Stoica, urb. Iulian Canov, arh. Iris Popescu / Wolfhouse Productions
Colaboratori: Instalații: Noa Project, Vest Klima Instal, Krenic;
Mobilier: Kinnarps România;
Pardoseli: BASF;
Compartimentări: Saint Gobain;
Grupuri sanitare: Roca;
Iluminat: Profilist LED

Comentariul autorului

Biblioteca de materiale - Mater, se împarte în trei funcțiuni echivalente deschise publicului, gândite pentru a funcționa într-o relație de complementaritate: biblioteca de materiale, o sala de de evenimente și o zonă de co-working. Celor trei spații le corespund trei caractere diferite care păstrează ca factor unificator: structura decopertată din beton armat și mozaicul ceramic original completat cu o gamă largă de elemente identice dar cu texturi diferite. Prin compartimentările din sticla clară și policarbonat multicameral semitransparent, se obține o iluminare naturală a spațiilor de lucru dar și o comunicare vizuală surprinzătoare între funcțiunile adiacente și senzația de spațiu deschis. Exploatând din plin înălțimea generoasă a fostei hale industriale, proiectul reușește să ofere fiecărei zone distincte câte un nivel intermediar separat, fiecare cu o destinație specială: un spațiu de lectură, un birou administrativ și un nap-room.
Proiectul Mater duce mai departe viziunea de regenerare urbană a fostelor hale de producție Industria Bumbacului prin convertirea treptată a ansamblului industrial „Industria Bumbacului” într-un cluster de industrii creative, cultură și educație.



Alte lucrări cu aceiași autori: