ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Cercetări și viziuni prin arhitectură – intervenții și experimente de arhitectură”

Industria Bumbacului » Industrii creative

București, România
Autori: arh. Tamina Lolev, arh. Vlad Stoica, arh. Florin Cobuz, urb. Iulian Canov, urb. Cristina Zlota, Sabina Baciu / Wolfhouse Productions
Colaboratori: comunitatea Nod makerspace
Deschis Gastrobar
La Firul Ierbii
Industria Bumbacului SA
AMAis
Krautz Design SRL
ing. Cristian Lolev
Structură: ing. Alexandru Radu
Expertiza tehnică: ing. Cătălin Roșu
Instalații sanitare: ing. Elena Iatan
Instalații electrice: ing. Alexandru Iatan
Instalații termice: ing. Angel Dogeanu
IDS: Krenic SRL
Comunicare: MSL Group The Practice

Comentariul autorului

În viziunea proiectului, fosta Fabrică de Bumbac din București va fi transformată până în anul 2025, într-un cluster pentru industrii creative și artele spectacolului.
Pentru îndeplinirea acestei viziuni, grupul de inițiativă se folosește de o abordare bottom-up . Spațiile industriale nefolosite sînt o resursă urbană din ce în ce mai rară în București. Propunem evitarea unei dezvoltări tip „tabula rasa”, prin acest proiect urmărim susținerea economiei creative locale. Abordarea bazată pe regenerare organică este imprevizibilă (da), însă flexibilă, axată pe incluziune socială, place-making și inovare constantă. În mediul urban dinamic și imprevizibil al Bucureștiului, reziliența și sinergia între membrii comunității sînt atributele cele mai importante ale proiectului.
Pentru anii următori grupul de lucru își propune consolidarea comunității creative din cartier și atragerea de noi actori și antreprenori din industrii complementare.Alte lucrări cu aceiași autori: