ro | en
Spital și incubator tehnologic pentru Universitatea de Medicină și Farmacie din Tărgu Mureș (UMFSTM)

Spital și incubator tehnologic pentru Universitatea de Medicină și Farmacie din Tărgu Mureș (UMFSTM)

Autori: arh. Letiția Bărbuică, arh. Ionuț Chirilă, arh. Nichita Bengea, arh. Andreea Filipeanu
Birou de proiectare: Head Made Architecture SRL

Colaboratori: Structura ing. Ionuț Vasilescu TEKTON CONSTRUCT, Instalații ing. Silviu Pop S.C. CSP PROIECT SRL, Beneficiar Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș

Comentariul autorului

Studiul de fezabilitate are ca obiect crearea Parcului Universitar Științific și Tehnologic “Novum Forum” , prin realizarea unei investiții pe un teren aflat în localitatea Livezeni, județul Mureș. Pe acest teren, UMFSTM deține trei corpuri de clădire nefinalizate, aflate în conservare din 2013. Investiția vizează finalizarea celor 3 corpuri de clădire, construcția unui nou corp de clădire.
Dificultatea proiectului a constat în corelarea dintre clădirile existente proiectate pentru un cămin studențesc, așezate la cote diferite pe un teren înclinat și noua clădire care care presupunea un mix funcțional atipic: medical, de învățământ și de afaceri. Deasemena segregarea fluxurilor dintre pacienți, studenți la facultate și cercetători din exterior a trebuit rezolvată.
Soluția a venit print-o secțiune a clădirii noi care preia la un etaj și jumătate cotele clădirilor existente,
Extinderea va găzdui 5 săli de operații, departamentul de ATI, imagistică , primiri urgențe, zona de recepție și internări precum și spațiile necesare studenților în cadrul incubatorului de afaceri.



Alte lucrări cu aceiași autori: