ro | en
Multiplexity Timișoara – concurs

Multiplexity Timișoara – concurs

Autori:
autor principal : arh. Letiția Bărbuică
Coautori: arh. Nichita Bengea
arh. Andreea Filipeanu
Birou de proiectare: Head Made Architecture SRL

Comentariul autorului

Ideea proiectului este de a crea o legătură vizuală și fizică între cele două spații culturale pornind de la tema concursului. MULTI, ca multiplu, multiplicat, multivalent, multifuncțional, multinuclear. O coabitare de evenimente care se suprapun sunt complexe și dinamice.

Cele două spații sunt gândite a găzdui mai multe scenarii de utilizare în diferite combinații și aranjamente. Astfel, pentru terenul 1 am propus: 3 scenarii pentru exterior și 3 scenarii pentru spațiul tip hală iar pentru terenul 2 am propus: 7 scenarii pentru spațiul din hală, 6 scenarii pentru spațiul bibliotecii.

Deși tem de concurs nu cerea acest lucru, ni s-a părut important să realizăm trasee interioare pentru comunicarea tuturor funcțiunilor: doar hub-ul de afaceri are un circuit independent, în concordanță cu folosirea lui.

În spiritul multifuncționalității și adaptabilității spațiului am propus cameră imersivă ca o structură demontabilă, neafectând astfel spațiul principal de expunere, în momentul în care experiența și expunerea de tip imersiv va deveni perimată, făcând astfel loc unui alt experiment de tehnologie și artă.



Alte lucrări cu aceiași autori: