ro | en
Ibis Styles Bucharest City Center

Ibis Styles Bucharest City Center

Autori: arh. Bogdan Stoica, arh. George Mihalache, arh. Andreea Nicolae

Colaboratori:
Structura: Solidis
Execuție: BDT Construct
Beneficiar: Dentotal Hospitality srl

Comentariul autorului

“Trei case într-o curte”


Hotelul este amplasat în zona centrală a Bucureștiului, într-o zonă protejată. Țesutul urban specific perioadei premoderne se dezvoltă organic pe traseul sinuos al străzii Știrbei Vodă, cu loturi înguste și lungi ce adăpostesc, de regulă, multiple construcții de tip vagon așezate cu latura scurtă la stradă.

Lotul nostru nu face excepție. Pe fundamentul celor două subsoluri generale se dezvoltă parterul, care ocupă o bună parte din latura estică a proprietății și adăpostește holul de recepție, restaurantul și bucătăria, centrul de conferințe. Peste volumul parterului se ridică trei corpuri de cazare, unite prin două noduri verticale de circulație.
Hotelul are 152 de camere, o sală de conferințe cu capacitatea maximă de 200 de locuri, un restaurant pentru 130 de persoane. În subsol sunt amenajate 48 locuri de parcare, diverse spații tehnice și depozite.

Tema hotelului este ia românească.
Ia este o bluză purtată de românce, făcută integral de mână, după tipare ce nu s-au schimbat de sute de ani. Semnele și simbolurile brodate pe ii nu sunt simple decorații, fiecare având semnificații proprii, în funcție de regiune, de persoana care le-a cusut si de cea care le va purta. De-a lungul timpului, ia a fost sursă de inspirație pentru pictori și creatori de modă internaționali, cum sunt: Matisse, Tom Ford și Yves Saint Laurent.