ro | en
Moxy Bucharest Downtown

Moxy Bucharest Downtown

Autori: arh. Ivona Amariței, arh. Eliza Yokina, arh. Ioana Secărea, arh. Cristian Voinea, arh. Andrada Tărău, arh. Magda Vieriu, arh. Andrei Cumpănășoiu
Birou de proiectare: Cumulus

Colaboratori:
Instalații: WSP
Structura: Profesional Construct
Project Management: Optim Project Management
Beneficiar: Apex Alliance
Foto: Radu Matei și Moise Bogdan

Comentariul autorului

Moxy este cel mai instagramabil hotel de brand internațional și cel mai nou brand de trei stele al lanțului internațional hotelier Marriott care se bucură de un succes și atenție mare în lume. Moxy Bucharest este primul hotel Moxy dezvoltat pe teritoriul României, în centrul vechi al Bucureștiului într-o clădire existentă. Standardul brandului este gândit astfel încât să ofere o eficiență foarte mare în exploatare dar totodată să ofere clienților săi o abordare de design hotel.
Brandul se adresează unui grup țintă definit ca generația millenials, atractiv prin spațiu al distracției, al interacțiunii, prin stilul său urban, jucăuș, smart, eficient și confortabil în același timp brandul atrage un public mult mai larg decât publicul țintă. Întreg designul este în stilul definit de Marriott ca industrial șic. Spațiile publice au atmosfera unui living spre care curg și în care se îmbină firesc și fără limite ariile specifice unei zile: zona de primire, camera de meeting, barul, zona de luat masa, cea destinată lucrului și cea deschisă distracției. Voia bună și creativitatea sunt instigate prin expresie vizulă puternică, bazată pe artwork, muzică, ecrane media, mobilier jucăuș și lumini personalizate și calde, toate îmbinate într-o unitate efervescentă ce creează senzația unei bule fascinante de voie bună, libertate și distracție.
Proiectul constă în conversia funcțională a unei cladiri existente din anii ‘60 din strada Doamnei numărul 17-19, din clădire de birouri în hotel de trei stele de brand. Proiectul a prevăzut consolidarea completă a clădirii cu o desfacere parțială și reconstruirea unui segment din clădire. Reamenajarea și reablitarea precum și refacerea instalațiilor de la 0, astfel încât noua clădire să reflecte standardul de calitate și siguranță impuse de brand.
Procesul de proiectare presupune pe lângă pașii specifici unui proiect și o integrare a intervențiilor în standardele internaționale Marriott specifice pentru siguranța în exploatare și la incendiu, pentru design interior și claritatea materialelor precum și respectarea brandbook-ului referitor la designul și ambientarea interioare. Totodată conceptul prevede și elemente specifice originale fiecărui hotel printr-o temă aleasă de arhitect și abordată în design, în cazul de față fiind aleasă povestea Miorița povestită pentru vizitatori într-o manieră nouă, relatată prin artă și elemente de styling. Astfel designul interior prevede și o colaborare cu artiști locali pentru ambientarea anumitor zone cu desene murale.



Alte lucrări cu aceiași autori: