ro | en
Champ Du Golf

Champ Du Golf

Autori: arh. Scarlat Alexandru, arh. Cosmin Mihai Cinieru, arh. Daniel Dumitrache
Birou de proiectare: Arhitecturescu

Colaboratori:
Execuție mobilier: Atconcept

Comentariul autorului

Champ Du Golf este un club de golf interior din București, România.

Tema de proiectare a fost simpla, sa gazduim 3 unități speciale realizate din senzori, proiectoare de imagine, gazon interior special și toate echipamentele obișnuite pentru a juca golf de interior.
După ce am prezentat conceptul clientului, am fost de acord să facem ceva diferit de un club classic, ceva mai familiar și confortabil, ceva mai distractiv, cum ar fi să joci jocuri video cu prietenii tăi în sufragerie, să stai la bar, să îți vezi colegii jucând, relaxare pe canapea, așteptând rândul, mai degrabă un sentiment decât forme și linii.
Una dintre problemele pe care le-am avut a fost că aveam nevoie de un loc pentru crosa de golf unde sa stea sprijintă, deoarece geanta de golf este prea mare și greoaie, așa că ne-am inspirat din perdelele mari care stau pe fiecare parte a ecranul, am luat modelul ondulat și l-am continuat pe mobilier, din MDF vopsit, astfel încât creează un loc pentru crosă.
Paleta de culori și materialele au fost inspirate din mediul natural al unui teren de golf adevărat, combinat cu texturi moi și textile.
Iluminarea a fost integrată în designul general al mobilierului care separă cele 3 unități principale, astfel încât să vă simțiți integrat, dar în același timp confortabil că nu vă deranjează alți jucători.
Am convenit să păstrăm planul deschis și să construim totul din mobilier, cu o intervenție minimă, acest lucru a făcut procesul mai ușor și totul sa desfașurat mai repede pe șantier.
Recepția este situată la parter, iar zona de joacă este situată la etajul 1, o cameră mare cu cele 3 unități, separate de mobilierul folosit pentru depozitare și afișare, care ascunde tot echipamentul.



Alte lucrări cu aceiași autori: