ro | en
M Skin Clinica de Infrumusetare

M Skin Clinica de Infrumusetare

Autori: arh. Raluca Dofin
Birou de proiectare: Dofinteriors

Colaboratori:
Arhitect: Radu Dofin (Dofinteriors)
Arhitect Interior: Alexandra Popa (Dofinteriors)
Designer: Ioana Kirila (Dofinteriors)

Comentariul autorului

Clinica este localizată central în orașul București, ocupând un întreg etaj din cadrul unei clădiri care apartine unui spital privat. Spatiul a fost divizat in 5 cabinete, 2 sali de asteptare, 2 vestiare si grupuri sanitare atat pentru personal cat si pentru pacienti. Lumina naturala patrunde foarte generos in fiecare cabinet datorita suprafetelor mari vitrate, acest lucru jucând un rol important în cadrul funcțiunii alese și a amenajării interioare.
Brief-ul proiectului a venit sub forma dorinței ca în cadrul amenajării să fie folosit în mod predominant culoarea alb, ca simbol al puritatii, simplitatii si a profesionalismului. În acest sens amenajarea interioară a fost gândită într-o linie elegantă, minimalista cu accente si detalii atent alese.
Folosirea unei palete de materiale într-o cromatică limitată asigură faptul că privitorul are un număr minim de distrageri și atenția acestuia va fi direcționată subtil, dar intenționat, către piesele care reprezintă actorii principali ai amenajării. Astfel, caracteristicile principale ale spațiului devin formele rotunjite, reinterpretate în diverse mărimi și puse în evidență prin materiale, texturi, oglinzi, piese de mobilier în cadrul amenajării.
Prima perspectiva a vizitatorul este conturata de un perete cu formă de semicerc, dispus pe diagonală pe latimea culoarului catre cabinete, care încadrează perspectiva generală a spațiului într-un mod amplu și redă esența amenajării. Alama folosită la biroul de recepție în acest cadru se evidențiază ca fiind singurul element cromatic diferit și aduce o notă de eleganță întregii amenajări. Tabureții de catifea aduc un plus de textură în acest cadru imaculat și formează împreună cu biroul placat cu alamă o zonă de discuții pentru clienți, în timp ce biroul de recepție, desi alipit acestei zone, este separat vizual prin folosirea altor materiale. Scaunele de tip lounge de la Driade, acompaniate de măsuțele de cafea de la Nordashop, completează cu silueta lor aceasta perspectivă.
Ușile filomuro montate la față cu peretele au creat oportunitatea unor pereți pe care am putut să îi folosim drept pânze goale și astfel a apărut tapetul cu design creat special pentru acest proiect, de către echipa Dofinteriors, în camera de așteptare pentru cabinete. Se poate observa motivul formelor pe curb și în grafica acestuia, precum și în aplicele de pe pereții holului, oglinda cu formă neregulată poziționată pe peretele cu vestiarul, arcada de la intrarea în vestiarul clienților, corpurile de iluminat, măsuțele de cafea, etc.
În interiorul cabinetelor, a fost gandita o separare intre zona intima de tratamente si zona de posibile discutii cu clientii. Aceste separatoare fiind realizate cu ajutorul unor textile fine din plafon pana in pardoseala care gliseaza pe sine. Acestea oferă un aspect diafan, vălurit și rezolva si o problema functionala.
Dimensiunea generoasa a cabinetului 4 ne-a oferit oportunitatea amplasării scaunului de tratamente central și delimitarea acestuia cu o perdea cu șină montată circular, creând o bijuterie cu o textură rezultată din jocul de umbre și lumini al transparenței faldurilor perdelei.
Scopul final a fost acela de a obține un spațiu armonios, în care fiecare element din amenajare să fie pus în valoare, dar fără a periclita însă elementul functional al amenajării. Rezultatul este un spațiu cu un stil minimalist, în linii curate, elegant, contemporan si atemporal.



Alte lucrări cu aceiași autori: