ro | en
HARE Herăstrău

HARE Herăstrău

Autori: arh. Corvin Cristian, arh. Alina Stoica, arh. Iulian Ungureanu, arh. Vlad Hani
Birou de proiectare: Corvin Cristian Studio, AIM Studio

Colaboratori:
Beneficiar: Andrei Alexandrescu
Manager de proiect: Mugur Crângașu
Identitate grafică, denumire: Corvin Cristian Studio
Tâmplării exterioare: Punto Casa, MobiRomantik
Confecții metalice: Răzvan Ivănică
Placări, tâmplării interioare și mobilier custom: MobiRomantik
Mobilier standard: Sensio Concept, The Home
Iluminat: Greentek, Ubikubi
Foto: Corvin Cristian

Comentariul autorului

HARE este un restaurant, bar și club în parcul HERĂstrău, prin urmare și denumirea de HARE Herăstrău. Este în apropiere de zona parcului numită „Grădina Japoneză”.

Designul induce o senzație exotică indefinibilă care s-ar putea regăsi în diferite contexte și, în același timp, în niciunul dintre ele în mod specific: asiatic, sud-american sau nord-african, senzație care se potrivește cu meniul „fusion” și „playlist”-ul exotic. Ar putea fi în Tulum sau Indonezia sau Japonia sau Mykonos și în niciunul dintre ele de fapt, așa că depinde de imaginația fiecăruia a se transpune în orice țară îndepărtată preferă.

Materialele sunt naturale, așa cum ar fi și cazul într-un parc: o țesătură de corten natur, ruginit, mobilier masiv din lemn de iroko, plăci de teracotă naturală, ghivece de lut, nuanțe de pământ și vegetație bogată. În contrast cu această paletă ton sur ton, blatul de bar și blaturile de mese sunt din marmură neagră, o discretă nuanță "premium".

Logoul se joacă cu fonetica celor două silabe, este puternic, memorabil, atemporal, aproape mistic. Poate fi privit ca un însemn japonez, un simbol mayaș sau o reprezentare schematică a unui zeu aztec, un sigiliu medieval, un semn vernacular tradițional sau o grafică minimalistă modernă. Deasemenea, se potrivește și cu țesătura de pe fațadă și cu designul plăcilor de teracotă. Studioul s-a ocupat de identitate (nume, indentitate grafica), design de interior, design de piese de mobilier (bănci, banchete, mese) și design-ul fațadelor.



Alte lucrări cu aceiași autori: