ro | en
Liberté
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări horeca”

Liberté

Autori: arh. Corvin Cristian, arh. Șerban Roșca, arh. Petru Lăluț
Birou de proiectare: Corvin Cristian Studio, Workroom Architecture

Colaboratori:
Beneficiari: George Pop, Andrei Moroianu
Tâmplării interioare: Punto Casa, MobiRomantik
Confecții speciale: Kaustik
Mobilier custom: Kaustik
Mobilier standard: Artek
Iluminat: Greentek
Foto: Corvin Cristian

Comentariul autorului

Liberté vinde „tarte, cafea, șampanie”.

Rețeta constă într-o varietate de ingrediente cu aromă franceză: modelul floral „carreaux a ciment” amintește de finisajul omniprezent al pardoselii cafenelelor franceze, iar barul este o rudă apropiată a unui „bar a zinc” folosit, evident, pentru a „prendre un verre sur le zinc”. „Bleue”-ul este specific pentru Provence și o ușă mare franceză recuperată permite accesul teatral al „chef”-ului din laboratorul de sticlă. Brâncuși a locuit la Paris, astfel o replică a sculpturii lui Brâncuși, „Masa Tăcerii”, se potrivește mai bine decât masa lungă comunală care se regăsește de obicei în astfel de locuri, fără a menționa că o masă rotundă este un bun memento pentru clienții Liberté despre "égalité" și "fraternité".

Cafeaua în sine nefiind chiar memorabilă în Franța, am construit o căsuță dedicată bariștilor pe principiul de stat în stat, poate avanpostul unui ținut îndepărtat exotic unde prepararea cafelei atinge perfecțiunea, cum ar fi Japonia. Ferestrele rotunde de deasupra tejghelei din spate permit o vedere spre și din birou, ca niște ochi curioși care adaugă o impresie antropomorfă amuzantă cu intenția de a fi atrăgătoare și pentru copii, la fel ca si scaunele de grădiniță ale lui Alvar Aalto.

Comentariul juriului

A fost apreciată versatilitatea amenajării, varietatea limbajului folosit care duce spre joacă. Abordarea speciala a unei teme aparent simple, care a dus la un spațiu aerisit, sincer, luminos.



Alte lucrări cu aceiași autori: