ro | en
Terasa de lângă piscină

Terasa de lângă piscină

Autori: arh. Claudia Ileana Trufaș
Birou de proiectare: citrus studio

Colaboratori:
Beneficiar: Hotel Radisson Blu
Aristocool Restaurant & Bar
Specialist & executant metal: Atelier Moldoveanu

Comentariul autorului

În conexiune cu piscina, terasa din curtea interioară a hotelului Radisson Blu de pe Calea Victoriei funcționează ca o oază urbană elegantă, într-una din cele mai efervescente zone ale orașului. Aceasta nu beneficiază de vizibilitatea de la nivelul unei artere aglomerate, fiind gândită ca un spațiu retras de la zgomotul intens, un colț aerisit și elegant, cu un aer viu, contemporan.
Terasa exterioara aparține barului – restaurant Aristocool, din lobby-ul hotelului. Alama și metalul sunt elemente recurente în toată amenajarea exterioară, fiind un numitor comun cu restul intervențiilor și renovărilor interioare din lobby-ul hotelului.

Conceptul pleacă de la ideea simulării vegetației, dar nu își propune sa recreeze o gradină; piesele centrale ale amenajării sunt, de fapt, interpretări ale elementelor verzi, reproduse în metal.
Delimitarea terasei se face printr-o jardinieră cu diverse specii de plante, a cărei formă sinuoasă o transformă într-un reper puternic în cadrul ansamblului; ea este decorată cu 365 tevi de alamă, asemenea unor trunchiuni stilizate de diferite diametre, prelucrate și montate individual pe suportul de beton.
Siluetele unor copaci metalici artificiali se înșiruie în paralel cu jardiniera. Efectul tridimensional este dat de repetarea aceleiași secțiuni plane, stilizate, a unui segment de copac, in jurul unui miez central.
Zona de acces și primire este dominată de un element decorativ, precum un totem, lucrat în metal și alamă.

Planul general capătă astfel o zonificare personalizată și o ierarhie a elementelor arhitecturale, peste care se va suprapune mobilierul. Acesta din urmă este ales într-o gamă cromatică în armonie cu grădină (verde, bej) dar introduce și un puternic accent de culoare (rosu, grena), făcând referire la culorile unui apus de soare.
Terasa are o orientare către Sud-Vest; apusurile se reflectă în elementele aurii, sunt preluate, reflectate și amplificate de suprafața apei și astfel, acest spațiu retras al unei pseudo-grădini devine scena unui specacol de lumini si luciri.



Alte lucrări cu aceiași autori: