ro | en
Casa Zurli

Casa Zurli

Autori: arh. Ștefan Mihăilescu, arh. Ruxandra Stanciu
Birou de proiectare: Free Design Studio de arhitectura srl

Colaboratori:
Execuție: Amar Construct Logistic SRL
Beneficiar: Compania de evenimente Zurli
Furnizori: SSAB, Global Design, DMG Art, Bauland International

Comentariul autorului

Proiectul "Casa Zurli" s-a născut din nevoia de a contura un spațiu reprezentativ pentru cea mai iubită și de succes companie de evenimente pentru copii - Gașca Zurli. Proiectul a avut în vedere o amenajare cu dublă funcționalitate: showroom/magazin de prezentare a produselor marca proprie și birouri pentru angajați.
Targetul principal a fost obținerea unui interior cu zone calde, vesele, atrăgătoare pentru copii și zone cu destinație administrativă, într-un imobil S+P+2E din zona centrală a Bucureștiului.
Am proiectat și executat un spațiu fluid, cu zonificare clară, în care la parter regăsim magazinul, cu acces direct din stradă. Acesta cuprinde o zonă de vânzare, marcată printr-un panou din lemn cu riflaj și un mobilier custom made, o zonă pentru fotografii și jocuri, separată vizual cu ajutorul unor verticale din lemn și al unui perete verde finisat cu licheni stabilizați. Parterul se deschide către zona propriu zisă de activități și expunere a produselor, cu înălțime liberă de un nivel și jumătate, foarte bine iluminată atât natural cât și artificial, direct și indirect.
Zona de showroom este dominată de un geam supradimensionat pe care am aplicat meshuri colorate care pe parcursul zilei au rolul de a filtra lumina naturală iar seara devin pete puternice de culoare.
Materialul principal folosit a fost lemnul de culoare deschisă, gândit ca fond cromatic pentru produsele multicolore expuse, aplicat inclusiv pe suprafețele verticale sub formă de panouri simple sau cu riflaj, fiind parte integrantă a mobilierului destinat expunerii produselor.
Legatura dintre etaje se realizează cu ajutorul unei scări deschise, marcate de o succesiune de verticale din lemn, ce domină vizual fiecare nivel. Un efect interesant este cel al primei rampe care are drept capăt de perspectivă mobilierul recepției, realizat din MDF lucios, în care se reflectă, dând senzația de dedublare.
Etajele au fost proiectate tip open space sau folosind compartimentări transparente din sticlă, păstrând ideea parterului, aceea de spațiu fluid și puternic iluminat.



Alte lucrări cu aceiași autori: