ro | en
Singer concept store

Singer concept store

Autori: arh.Kalliopi Dimou, arh.Sorin Istudor, arh.Ștefan Păvăluță
Birou de proiectare: skaarchitects

Colaboratori:
Antreprenor general : Ergorom
Mobilier interior : DiSeto Furniture
Foto: Serioja Bocsok

Comentariul autorului

Singer Concept Store este un proiect pilot initiat de Singer Romania, amplasat intr-o zona centrala si circulata a Bucurestiului, pe str. Halelor 7. La parterul unei cladiri istorice, magazinul este structurat/implementat cu o zona de showroom, zona de service, ateliere de croitorie si birouri.
Ideea generala sustine dialogul dintre memorie si prezent, familiaritate si ludic. Spatiul este compus din 2 zone: vitrina catre strada si showroomul din interior.
In primul spatiu, cu o conexiune vizibila catre urban, proiectul ilustreaza un istoric al companiei, din trecut pana in prezent, pe un fundal luminos, uniform pe toate suprafetele si personalizat cu repere din sabloanele de croitorie. Compozitia dintre mobilierul de expunere si grafica este sustinuta de o instalatie kinetica, compusa dintr-o masina veche Singer (model rar in lume) si un ecran LED de fundal. Masina functioneaza autonom si imprima un timbru auditiv (in interior) si vizual (in exterior), prin miscarea pedalei si rotii ,ce face legatura intre trecut si prezent, interior si exterior.
Showroomul, un spatiu cu mai multe zone functionale include: o zona centrala de expunere , una de intalniri compartimentata panoramic printr-o tamplarie din lemn si sticla, o zona pentru ateliere de croitorie, servisul si casa de marcat. Tavanul este finisat uniform, cu un model tesut in dreptul intrarii. Tot spatiul de showroom este sustinut pe fundal de o draperie de catifea, in spatele careia se afla birourile firmei.
Mobilierul de depozitare si expunere, mesele de lucru, tapetul au fost executate dupa proiect pentru ambele spatii. Materialul principal este lemnul, prezent atat natur cat si vopsit neutru. Accentele de culoare se regasesc in piese metalice de conexiune si la mobilierul de expunere.



Alte lucrări cu aceiași autori: