ro | en
AEPAM Campus Asistenti Medicali

AEPAM Campus Asistenti Medicali

Autori: arh. Radu Dumencu, arh. Alina Andreea Vîlcu
Birou de proiectare: Pianoterra

Colaboratori:
Execuție: Artgroup
Beneficiar: Academia Europeană pentru Asistenți Medicali

Comentariul autorului

AEPAM reprezintă Academia Europeană Pentru Asistenti Medicali, o facultate nouă și inovatoare care oferă un program de licență de 3 ani ca asistent medical.
Majoritatea procesului de învățare este practic și colaborativ, studenții fiind angajați în activități de grup și fiind puși în contact cu cea mai recentă inovație din domeniul medical. Acest proiect a pornit de la o suprafață în plan de 750 mp, care a fost atent proiectată ținând cont de specificul și dinamica dintre patru funcționalități de bază: centru de simulare clinică, zone comune de studiu, săli de predare și birouri pentru personalul academic și administrativ. Ca spații de coworking contemporane, studenții beneficiază de o conformare fluidă și deschisă. Centrul de simulare clinică a fost proiectat în cele mai mici detalii pentru a reproduce o zonă spitalicească cu: o unitate de dependență intensivă/înaltă, 2 secții terapie, spațiu de mișcare și tratament, o cameră clinică de sănătate a muncii cu zonă exterioară pentru pacienți și recoltarea sângelui și toate spațiile adiacente unde studenții pot avea o simulare a vieții reale a pacienților si o experiență de învățare inedită.
Zonele comune sunt coezive, deschise și structurate pe diferite niveluri de intimitate – de la un lounge principal de colaborare până la colțuri și spații mici în care studenții își pot aprofunda studiul, inclusiv o mică zonă de bibliotecă. Tema este una foarte vie, tânără și vibrantă și spațiul beneficiază de piese de mobilier contemporane în culori vii contrastante, cu texturi diverse.
În ceea ce privește sălile de predare, aspectul cheie pe care l-am păstrat pe parcursul întregului proces de proiectare a fost concentrarea. Spații care sporesc concentrarea și ajută mintea să se liniștească pentru a asimila mai bine informațiile. Prin urmare, a fost aplicată o paletă de culori redusă, decorul menținut la minimum, iar luminozitatea și scaunele au fost atent alese pentru a asigura o stare de vigilență confortabilă.



Alte lucrări cu aceiași autori: