Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2016 » arhitectura spațiului interior
ro | en

Amenajare locuință Otopeni

Otopeni, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Ruxandra STANCIU, arh. Ștefan MIHĂILESCU / SC Free Design Studio de Arhitectură SRL
Colaboratori: S.C. Bauland International L&M SRL

Like

Comentariul autorului

Proiectul a constat în recompartimentarea și amenajarea imobilului P+1 , aflat la roșu, urmărind și adaptănd direcția dorită de beneficiari. Aceștia și-au dorit un partiu funcțional, compus din spații calde, luminoase și primitoare. Urmărind această direcție, am folosit cu precădere materiale naturale, în principal lemnul , sub diferite forme: parchet masiv, mozaic din lemn și elemente verticale din lemn masiv, menite să sugereze o separare vizuală și să dinamizeze spațiul, în principalele puncte de interes. Un astfel de punct de interes îl reprezintă scara, a cărei balustradă a fost înlocuită cu verticale din lemn , ce fac parte din volumetria șemineului. Compoziția acestei zone este definitivată de biblioteca amovibilă, amplasată astfel încăt să permită accesarea spațiului de depozitare, nou creat sub scară, atăt de necesar economiei parterului.
Prin îmbinarea elementelor decorative clasice, precum tapetul și perdelele, cu elemente ultra moderne cum ar fi corpurile de iluminat sau blatul cu finisaj metalic ce separă bucătăria de dining , am obținut un spațiu dinamic, inedit dar în același timp un refugiu din tumultul vieții cotidiene.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2014, secțiunea studii și proiecte
Proiect KQ98765 participare la Concurs pentru participarea României la Bienala de Arhitectură de la Venezia, 2014
arh. Cristian BĂNICĂ, arh. Mihaela CIOLACHE, arh. Raluca PESTIȘANU, arh. Mara VASILE, arh. Andra GIUGLEA, arh. Bogdan RADU, arh. Ruxandra STANCIU, arh. Ștefan MIHĂILESCU, arh. Marina Eugenia MIHĂILĂ

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek