ro | en
FFW to 2029 – Birou de productie video
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări corporate și retail”

FFW to 2029 – Birou de productie video

Autori: arh. Alina Andreea Vîlcu
Birou de proiectare: Pianoterra

Colaboratori:
Execuție: Voinea Construct/Fabrica Flash
Beneficiar: Multi Media Est

Comentariul autorului

Ocupând o suprafață de 200 mp într-o clădire cu utilizare mixtă, birourile sunt menite să fie un set adaptabil, în continuă schimbare. Punctul de plecare al procesului de creație a fost însăși natura activității firmei – super dinamică și în mișcare rapidă înainte, proiecte diverse care au venit, fiecare cu echipe diferite de oameni din industriile creative, ore de lucru nebunești și o atmosferă tânără în general. Acesta este motivul pentru care amenajarea spațiului nu este una tradițională, ci constă în 3 mese comune și o zonă de relaxare cu canapea; oamenii se pot aduna sau pot găsi un loc singur într-un fotoliu cu spătar înalt.
Ne-am dorit un interior stimulant și cu fler, reprezentativ pentru valorile și aspirațiile industriei publicitare. Așa că am asamblat elemente din povești contrastante, pentru a întruchipa o poveste unică condimentata cu tensiune creativă. Așadar, am pus împreună catifea și alamă cu beton brut și cărămizi structurale, linii drepte cu cele curbate art deco, temperatură de lumină rece și caldă, toate plutind într-un „spațiu negativ” mare. Spațiul gol negativ este ceea ce invită oamenii să creeze noi decoruri, să mute mobilier și să-și controleze mediul, fără a modifica conceptul general.

Comentariul juriului

A fost apreciată abordarea de „set adaptabil’, dinamic , prin care se provoacă creativitatea utilizatorilor.Alte lucrări cu aceiași autori: