ro | en
Imobil locuințe colective S+P+4E

Imobil locuințe colective S+P+4E

Autori: prof. dr. arh. Dan Corneliu ȘERBAN, arh. Radu Țurcanu, arh. Ecaterina Coloroș Mocănescu, arh. Mădălina Gurjii, arh. Iarina Tavă
Birou de proiectare: DD DESIGN STUDIO

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Zybaczynski (AVZ Design)
Execuție: S.C. RINION CONSTRUCT S.R.L.
Beneficiar: S.C. MAYSOF DEVELOPMENT S.R.L.
Foto: Cosmin Dragomir

Comentariul autorului

Atunci când pasiunea beneficiarului pentru arhitectură rezonează cu ideile și viziunea proiectantului, terenul este fertil pentru creație. Desigur, constrângerile și provocările sunt multe când vine vorba de concepție rezidențială. Valabil pentru majoritatea investițiilor imobiliare, cu cât locația este mai valoroasă, cu atât situl este mai dificil, iar vecinătățile joacă un rol hotărâtor și modelează propunerea.

Clădirea din strada Menuetului nu a făcut excepție, asupra terenului fiind exercitate restricții din cele mai variate, cum ar fi servituți de vizibilitate, risc de umbrire a clădirilor învecinate, ziduri de taluz în spatele proprietății, diferențe mari de nivel, racordarea la strada aflată într-o pantă pronunțată, necesitatea asigurării locurilor de parcări subterane dar și de spațiu verde, necesitatea de rezolvare a clădirii cu două calcane și curte de lumină.

Imobilul de locuințe colective are un regim jos de înălțime, format din parter și patru nivele de locuințe, remarcându-se prin deschideri ample spre spațiul public, exterior, prin ferestre generoase, cât și prin finisaje de calitate, care întregesc compoziția exterioară. Limbajul arhitectural este îmbogățit de o varietate de forme și texturi.

Pentru că entuziasmul a fost elementul cristalizator pentru clădirea din strada Menuetului, entuziasm care a venit direct de la clienții tineri, plini de încredere, chiar și cu toate restricțiile, proiectarea s-a transformat într-un joc. Un joc al formelor, al variantelor, al posibilităților. O compoziție neliniștită, de densitate formală și texturală.



Alte lucrări cu aceiași autori: