ro | en
Remodelare casă

Remodelare casă

Autori: arh. Dragoș Perju, arh. Remus Hărșan
Birou de proiectare: Graphic Industrial

Colaboratori:
Arhitectura: Andrei Balan
Structura: ing. Ana-Maria Popa

Comentariul autorului

Situată într-o zonă liniştită a Bucureştiului, o casă construită în 1934 şi-a dorit o aducere în contemporaneitate fără să-şi piardă memoria.
Intervenţia a constat în identificarea şi păstrarea câtorva elemente valoroase ale construcţiei realizate într-un stil care aspira la modernism în epoca aceea. Câteva uşi, parchetul de la parter, scările din mozaic, balustradele din fier forjat şi câteva decoraţii au reuşit să fie păstrate şi integrate în noua arhitectură.
S-au păstrat pereţii portanţi, scările şi compartimentarea majoră deşi au fost făcute consolidări şi aproape toate finisajele şi instalaţiile au fost schimbate.
Casa a fost parţial înălţată atât pentru a câştiga un spaţiu al podului nelocuit, cât şi pentru a se alinia la cornişa clădirii alăturate. Spaţiul nou obţinut a fost tratat ca o mansardă veche prin păstrarea vizibilă a elementelor de lemn şi a unui perete de cărămidă existent. Restul casei a primit o amenajare discretă, între eclectic, art deco şi modernism, cu intenţia de a păstra atmosfera perioadei, chiar dacă s-au folosit materiale noi.