ro | en
Reabilitare clădire Ambasada Slovaciei
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură construită / arhitectură și patrimoniu”

Reabilitare clădire Ambasada Slovaciei

Autori: arh. Iulia Saftoiu, arh. Elena Ionescu Viziteu, arh. Dragoș Fotache, arh. Ștefania Mălăeru, arh. Dana Cătălina Preda- studiu istoric, arh. Pavol Hanzalik (Slovacia), arh. Ján Pavúk (Slovacia)

Colaboratori:
Structura: A&A EVO CONSTRUCT
Execuție: Vlad Group
Beneficiar: Ambasada Slovaciei
Foto: Arthur Tintu

Comentariul autorului

Casa a fost construită în jurul anilor 1921 și se înscrie în linia eclectismului academic francez, asemenea celor mai multe exemple de arhitectură civilă, din Bucureștiul sfârșitului de sec. XIX – înc.sec.XX.
Proiectul a presupus o intervenție amplă de reabilitare și consolidare, urmărind în același timp păstrarea imaginii arhitecturale. În această idee s-au păstrat o parte din elementele considerate valoroase atât la interior cât și la exterior, cum ar fi profilatura de pe fațadă, tâmplaria, mozaicul și balustrada scării de la interior.

Noua propunere păstrează anvelopanta intactă, în timp ce partiurile se păstrează parțial, adaptându-se noilor cerințe.
În zona de parter și etaj sunt birouri iar la mansarda 2 apartamente, un studio și un apartament cu trei camere. Spațiile de serviciu ca zona de depozitare, spălătoria, și camera centralei termice se regăsesc la demisol.
Tehnicile constructive și materialele folosite au fost pe cât posibil cele tradiționale, în încercarea de a conserva cât mai mult din caracterul original al casei.