ro | en
Centru evenimente

Centru evenimente

Autori: arh. Elena Ștefănescu, arh. Cătălina Roșu, arh. Andrei Ștefănescu
Birou de proiectare: studio ae - studio architecture & evolution / Atelier SEA SRL

Colaboratori: Centru evenimente

Comentariul autorului

Centrul de evenimente este situat în proximitatea unei păduri pe un teren alungit, cu o proporție specifică parcelelor agricole. Volumetria hambarului a rezultat din suprapunerea formei alungite a terenului tipice parcelării agricole din zone rurale cu simplitatea gestului de a acoperi un spațiu dedicat evenimentelor, într-un loc unde natura domină.

Arhitectura, prin gesturi clare și materiale propuse, se integrează în peisaj. Am pus accent pe folosirea lemnului ca material natural dominant și pe suprafețe mari vitrate care se deschid complet lăsând natură să intre în interior.
Amenajările exterioare pornesc de la suprafețe minerale pentru parcări , urmând un mix de texturi naturale - piatră cubică, nisip, lemn, vegetație, toate făcând o tranziție treptată spre pădure.

Simultaneitatea evenimentelor și flexibilitatea au condus către o soluție fluidă cu trei zone
Loc de joacă pentru copii & open bar pentru evenimente de zi în aer liber
Petrecere la piscina
Hambarul – evenimente tematice

Scopul este de a crea un spațiu al întâlnirii aproape de natură, un colț de rai cu aer curat, cu vegetație și lumină naturală din abundență și cu spații inspirate din natură și din arhitectura rurală dedicate loisir-ului. Un loc pentru amintiri frumoase.