en | ro
Nomination

Doja 36

Authors: arh. Bogdan Babici, arh. Alexandru Maftei, arh. Andrei Bîsceanu
Tecon

Collaborators
Coautori: arh. Anca Păunescu
Structura: ing. Lucian Rozorea
Instalații: ing. Lucian Luca

Authors’ Comment

The topography of the land, the panorama of the city, the scale of the volumes, are the decision-makers in the volumetric spatial concept of the project. Joining spaces by a gradient of intimacy, along a path that carries you in front, under, behind, inside and above, maintains the flow of interstitial space and offers sensations, lights and emotions of varying intensity. The mater is organized in order to bring value to the unbuilt. The heaviness of the two white pillars dialogues with the lightness of the metallic connecting element, materialized through textures and transparences.

Jury Comment

The jury appreciated the project’s relationship with the topography and the plot’s geometry. Also the interior is very well detailed and refined.