en | ro
Nomination

Sfinții Voievozi 16 House

Authors: arh. George Postelnicu, arh. Oana Postelnicu, arh Sergiu Leucă
Melon Design Studio

Collaborators
Structura: Popp & Asociații
Instalații: VDB Dynasty

Authors’ Comment

Sfintii Voievozi street : A residential area in Bucharest with a mixture of volumes and architectural languages. At number 16, on a 152 sqm lot, between two blind walls, lies a house with a basement, one story and an attic, without any aesthetic or functional value, built 100 years ago, renovated and extended after bombings during the second world war. Being as the main facade is north - orientated and the surrounding blind walls overshadow the lot, the idea of approaching the project was that of creating a volume that would permit as much light to enter the building, while also offering intimacy by creating a courtyard with terraces that illuminate each floor.

Jury Comment

The project presents a clear dialogue between two materials and manages to integrate itself better this way in a domestic context