ro | en
Penthouse Strada Varșovia
  • Premiul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări rezidențiale”

Penthouse Strada Varșovia

Autori: arh. Corvin Cristian, arh. Alina Stoica, arh. Alia Al-Jabbari, arh. Vlad Hani
Birou de proiectare: Corvin Cristian Studio, AIM Studio

Colaboratori:
Beneficiar: Andrei Iușut
Execuție: Zenith Engineering SRL
Tâmplării interioare: Atelierele Antim, Gineta Design, Punto Casa
Compartimentări și confecții speciale: Arcade Group, Faber Metal
Iluminat: Unilux
Finisaje: Mafi, Gineta Design, Arcade Group, Kubik Design
Foto: Corvin Cristian, Vlad Pătru

Comentariul autorului

Apartamentul este situat în imobilul din Str. Varșovia, nr. 6, probabil în cea mai prestigioasă zonă rezidențială din București. Imobilul în sine stă sub semnul eleganței discrete iar apartamentul nu face decât să urmeze aceeași linie. Fiecare detaliu exprimă maximum de calitate dar într-un mod discret. Finisajele sunt fără vârstă: parchet de mari dimensiuni din lemn uscat lent cu suprafața uleiată cu proprietăți antialergice, ușile sunt din frasin masiv, placările băilor din marmură.

Bucătăria deschisă beneficiază de uși armonice strict pentru momentele de gătit intens. Un grătar Josper stă pe un blat din inox masiv iar din blocul monolitic de marmură din mijlocul bucătăriei se poate extinde prin glisare un blat de masă din stejat masiv ce poate primi astfel până la 8 persoane.

La intrare se află un mini-bar pentru prepararea cafelei sau a cocktail-urilor. O mică zonă de birou se află lângă biblioteca integrată în perete al cărui lambriu disimulează și o ușă "secretă".

Dormitorul pentru copii are ca piesă principală un pat suspendat special proiectat și o zonă de dressing.

Comentariul juriului

Proiect coerent, bine închegat, atent studiat pana in cele mai mici detalii. Un proiect care urmărește să creeze o atmosferă calmă; menit să primească utilizatorul final și să îl lase pe acesta să populeze și să umple spațiul fără să vrea să se impună prin elemente de design sau piese folosite in plus. Un proiect care livrează un spațiu de locuit echilibrat și conciliant, cu detalii disciplinate, de la modelarea discretă cu un repertoriu armonic de microtexturi, la volume care permit popularea și mobilitatea fluidă între destinațiile și funcționalitățile apartamentului. Alegerea minimală de elemente decorative complimentează, fără a fi zgomotos, afinitatea intimă a beneficiarului pentru cultura orientală, selecția cromatică și caracterul elementelor de mobilier, delimitarea intuitivă a spațiilor și ospitalitatea pentru lumina naturală fac din această amenajare un model de bune practici, o colaborare cordială cu beneficiarul și un rezultat aspirațional pentru un mod de viață contemporan.



Alte lucrări cu aceiași autori: