ro | en
Căpriorilor 5B

Căpriorilor 5B

Autori: arh. Octavian Eremia, arh. Ana Maria Muresanu, arh. Ioana-Laura Vrapcea
Birou de proiectare: DACRA STUDIO SRL

Colaboratori:
Structura: ing. Tudor Marius, ing. Hodorca Vlad-Laurentiu (Cuantum Design SRL)
Instalații: ing Radu Gabriel Dumitru, ing Liviu Popa, ing Andrei Goiciu (MeTrans Engineering SRL )
Execuție: NUMBER ONE SRL
Beneficiar: NUMBER ONE SRL
Foto: arh. Sabin Prodan

Comentariul autorului

Triunghi
“Poligon format din trei laturi care se întâlnesc două câte două și formează trei unghiuri interne”

Țesutul urban in arhitectura contemporana tinde de cele mai multe ori sa dicteze forma noului obiect de arhitectura fie printr-o reglementare artificială fie ca un rezultat al unei parcelări anterioare, astfel o intersecție poate deveni regulă pentru obiectul de arhitectură.

Conceptul de arhitectură, dezvoltat sub forma unei prisme triunghiulare, caută sa scoată în evidență caracteristicile geometrice ale formei, caracterizată în special prin putere și stabilitate, aspecte ce guvernează inclusiv modul de distribuire a tipurilor de apartamente în plan – apartamentele de mari dimensiuni sunt ghidate către vârfuri sau către nivelurile superioare.

Ansamblul este completat funcțional de sistemul de fațadă ventilată placată la exterior cu fibrociment în forma sa naturală, minerală și vizual de jocul elementelor 3D în consolă (balcoane), cu rol funcțional, caracteristice locuirii, dar în același timp derivate din structura geometrică.

3 perspective, 3 laturi, 3 registre. 3 tipologii de apartamente – forma guvernează obiectul de arhitectură ce în schimb are ca destinație “locuirea”, aspect menit să reducă din rigiditatea obiectului și să îl aducă din nou in echilibru.