ro | en
Aparthotel Phoenix, clădirea Stela
  • Distincția Alumil „Construim excelența în fiecare zi”

Aparthotel Phoenix, clădirea Stela

Autori: arh Cristina Gociman
Birou de proiectare: BIA Gociman Cristina Olga

Colaboratori:
Arh. Iulian Alexandru Bîndar
Arh. Felix Mocanu
Arh. urb. Cristian Iosif Moscu
Arh. Irina Moscu
Urb. Mălina Stănescu
Urb. Alfred Toader
Structura: ing.Gheorghiu Gabriel-SC MASLAEV Consulting SRL
Instalații: SC PRO-Ex Logistics Instal SRL
Beneficiar: SC VSU VERTIGO Imobiliare SRL

Comentariul autorului

Imobil birouri și aparthotel
S + P + 4E + Pod Mansardat Str. Nicolae Bălcescu nr. 80A, Galați
Imobilul este situat în zona protejată SIR 9a, zona de protecție a „Ansamblului urban Strada Nicolae Bălcescu”, Galați, ansamblu urban reprezentativ cu valoare ambientală și de patrimoniu local.
Acest ansamblu reprezintă, în tandem cu str. Domnească, axa culturală cu valoare istorică și de patrimoniu local a orașului Galați.
În acest ansamblu coexistă locuințe individuale şi construcții de interes public într-un raport echilibrat şi caracteristic pentru centrul istoric. Amplasamentul este situat în spatele Casei dr. Nicolae Alexandrescu – Direcția Județeana de Statistică, cod LMI GL-II-m-B-03003.
Accesul principal pe amplasament se face din Str. Nicolae Bălcescu pe o alee cu o lungime de 38,62 m, cu o lățime variabilă între 8 m și 6,5 m. Str. Nicolae Bălcescu este o strada cu 2 benzi de circulație, cu sens unic dinspre Bd. Basarabia spre Str. Traian. Terenul are și un acces secundar din aleile de acces la blocurile P+4 din Aleea Trandafirilor.
Proiectul propune două volume paralelipipedice simple articulate pe nodul de circulație din structura pe cadre de beton armat, acoperite cu șarpantă din structură metalică. Fațada ventilată din fibrociment (cembrit) devine și învelitoare, creând un înveliș unitar al întregii case. Golurile modulate sunt poziționate aleator pe verticală și pe planul înclinat al mansardei.
Transparența de la primele nivele de birouri, de la circulațiile verticale și terasele duplexurilor de la mansardă dă profunzime percepției exterioare, în relație cu plinurile traforate ale zonei rezidențiale.
Apartamentele operate în sistem de booking au o amenajare minimală, tavane de beton aparent, pardoseli din rășină epoxidică sau lemn lamelar, placaje de tablă de cupru pe pereți și mobilier din metal.
Accesul semicarosabil este tratat cu piatră cubică, mărginit de gazonul mobilat cu banchete, fântâni și corpuri de iluminat. Calcanele de pe limita de proprietate sunt îmbrăcate cu vegetație cățărătoare pe structură metalică.
Imobilul propus, prin volumul său compact și cromatică unitară, prin relația între transparență și opacitate, prin acuratețea detaliilor, reprezintă o inserție discretă dar emblematică în zonă. Un semn de „alb” în percepția ochiului fotografic al trecătorului.
Indicatori urbanistici avizați
POT=40%
CUT = 2
Arie teren =1287 mp
Arie construită =474,140mp
A desfășurată = 2582,29 mp
P.O.T. = 36,86%
C.U.T. – 2,00
S.teren = 1275,00 mp (100,00%)
S.construită = 510 mp (40%)
S.spații verzi = 391,33 mp (30,70%)
S.platforme = 373,67 mp (29,30%)
Nr. apartamente = 25 apartamente (15 apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 3 camere)
Nr. locuri de parcare = 17 locuri
Nr. birouri = 7 birouri duplex, parter/ etaj 1