ro | en
The Lake Home C1
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură construită / arhitectura locuinței colective”
  • Cel mai bun client de arhitectură

The Lake Home C1

Autori: arh. Andrei Mitrus, arh. Alexandra Mitrus-Ion, arh. Sonia Petrea, arh. Magda Mucenica
Birou de proiectare: AAIM Architecture

Colaboratori:
Structura: Cristian Mitrus (System Structural Design)
Instalații: DL&D Instal
Execuție: DMX Construction
Beneficiar: Novarion
Foto: Vlad Patru

Comentariul autorului

Proiectul The Lake Home face parte dintr-un masterplan si o viziune mai mare care isi propune revitalizarea zonei industrial adiacente singurului lac din Sibiu-Lacul lui Binder.
Prima interventie din cadrul acestui proiect complex a fost Corpul C, care are ca punct de pornire o cladire existenta folosita in trecut pe post de camin pentru muncitori din zona fostei fabrici de caramida. Pastrandu-se volumul intial al caminului, s-a optat pentru imbracarea acestuia intr-un exoschelet metalic care a permis suprainaltarea registrului existent.
Noua volumetrie obtinuta astfel beneficiaza de o fatada ritmata care pastreaza dispunerea initiala a golurilor caminului dar le reinterpreteaza intr-o maniera mai dinamica. Folosirea caramizii pe zona de parter si etaj leaga cladirea de preexistent si face o punte intre caracterul industrial al zonei si contextul actual. Accentele metalice verzi devin elemente grafice care completeaza aspectul industrial reinterpretat al noii cladiri.
Pornind de la trama existenta, s-a reusit crearea unor unitati locative prin cuplarea a doua unitati de cazare din fostul camin. Astfel noile unitati au zona de noapte clar demarcata fata de zona de zi, beneficiind de lumina generoasa, terase si gradini.