Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2008 » studii și proiecte
ro | en

Propunere turn TVR

Autor: arh. Vlad SIMIONESCU
Coautor: arh. Oana VÂNĂTORU
Birou de proiectare: VLAD SIMIONESCU & ASOCIATII ARHITECTI

Comentariul autorului

Calea Dorobanti, Bucuresti
Suprafata construita 682 mp
Birouri 11.307 mp

Cladirea propusa impune un nou accent vizual care sa echilibreze de-a lungul Caii Dorobanti conglomeratul de constructii de birouri din Piata Charles de Gaulle reafirmand Televiziunea in circuitul de repere al orasului. O serie de planuri de sticla se suprapun pentru a crea un ecran translucid care se “pierde” pe fundalul cerului.

O coaja decupata dupa o forma dinamica cuprinde ecranul readucandu-l in context printr-o reinterpretare la scara urbana a ritmului sediului existent al cladirii Televiziunii. Gestul categoric si dinamic al decupajului directioneaza constructia catre inaltul cerului.

Imaginea propusa, puternica in fragilitatea ei de luciri si transparente, evoca entuziasmul comunicarii si vizualitatii care a stat la baza televiziunii transformand-o din pura idee in realitate imediata. Suprafetele care oglindesc imprejurimile reconstruiesc aceasta idee in lumea actuala in care ecranul bombardat de electroni oglindeste realitatea in cele mai mici detalii.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2008, secțiunea studii și proiecte
Modernizare fațadă COCOR
arh. Vlad SIMIONESCU
Ediția 2008, secțiunea studii și proiecte
Ansamblu rezidențial Pipera
arh. Vlad SIMIONESCU