Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2008 » studii și proiecte
ro | en

Hotel Neptun

Autori: arh. Adriana IONESCU, arh. Mihai IONESCU
Coautor: arh. Daniel NAPARUS (Frankfurt)
Birou de proiectare: ATRION DESIGN

Comentariul autorului

Studiul are ca scop reamenajarea si modernizarea hotelului, restaurantului, piscinei si anexelor. Vor fi pastrate functiunile principale si vor fi adaugate functiuni noi, urmarindu-se diversificarea ofertei de sevicii intr-un sistem integrat, precum si extinderea activitatii in afara sezonului estival.

Este propusa si o varianta de extindere a spatiilor de cazare prin construirea unei aripi noi, care pe linga marirea capacitatii, va imbunatati si raportul dintre numarul camerelor si al apartamentelor existente. Amplasarea acestui corp nou va fi facuta vis-à-vis de bara de cazare existenta, realizindu-se astfel o incinta tip U, deschisa spre mare. Studiul propune pentru apartamentele aflate la nivelul terenului in corpul de cazare existent, marirea suprafetelor, reconfigurarea spatiilor si crearea unei gradini private cu bazin pentru a imbunatatii considerabil confortul si a stimula interesul pentru aceste spatii.Pentru diversificarea cazarii se propune si realizarea unor spatii de tip bungalow, amplasate pe latura de est a incintei, intr-o zona bine sustinuta cu plantatie. Serviciile hoteliere sunt asigurate centralizat, impreuna cu restul hotelului.

Curtea interioara, amplasata central, va deveni elementul focal de interes al intregului ansamblu. Activitatile ce se pot desfasura aici pot oferi animatia stimulativa care sa dea dinamism spatiilor. In spatiul central vor fi amenajate bazine in aer liber cu apa de mare si apa dulce. Bazinele vor fi integrate intr-un ansamblu de dotari de agrement acvatic, jocuri de apa, fintini decorative, etc. Pentru copii va fi realizata o zona dedicata, supravegheata, cu bazin si spatiu de joaca in aer liber.

Prin reorganizarea spatiilor bucatariei si restaurantului aflate acum la nivelul intrarii, se creeaza o zona dedicata conferintelor sau evenimentelor diverse, care se pot desfasura in trei sali de dimensiuni diferite, cu un foyer comun. Accesul catre aceste sali se realizeaza direct din holul principal al hotelului. Anexele de alimentatie sunt in legatura directa pe verticala cu spatiile bucatariei amplasate la nivelul inferior.

Va fi pastrat restaurantul amplasat la nivelul gradinii care are legaturi bune cu terasele exterioare si cu spatiul actualei discoteci care va fi transformata in club. In fata restaurantului, va fi dezvoltata o terasa, in legatura directa cu acesta. In acest fel intrepatrunderea spatiilor exterioare si interioare va oferi un element suplimentar de atractie in conditiile climei de litoral.

La ultimul etaj al noului corp de cazare va fi amenajat un centru de fitness cu sali de exercitiu, vestiare, sali de masaj si o terasa pentru activitati in aer liber.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2008, secțiunea arhitectură
Hotel RAMADA PLAZA - București
arh. Mihai IONESCU, arh. Adriana IONESCU
Ediția 2008, secțiunea amenajări interioare
Hotel Ramada Plaza – București
arh. Adriana IONESCU, arh. Mihai IONESCU
Ediția 2005, secțiunea amenajări interioare
Reamenajare restaurant "CASA DOINA-LA PARC"
arh. Adriana IONESCU