ro | en

Mega Image - Sema Parc

București, România
Autori: arh. Elena Ștefănescu Marcu, Andrei Ștefănescu, arh. Liviu-Vlad Moraru / Studio AE (Atelier SEA S.R.L.)
Colaboratori: coordonator proiect: arh. Raluca Lazăr
structură: ing. Cătălin Ion
instalații: Ace Tech Consulting s.r.l.
construcții: Con pol ro serv s.r.l.
fotografii: Prodan Sabin

Comentariul autorului

Sema City este un ansamblu de clădiri noi de birouri și clădiri vechi reconvertite cu funcțiuni mixte. Aflat într-un fost depozit din 1920 reabilitat și consolidat, magazinul are avantajul unei geometrii structurale spectaculoase: dublă înălțime, învelitoare tip șed, acces de pe două laturi, detalii din cărămidă și ancadramente la ferestre.
Prin amenajarea și organizarea spațiului, am dezvoltat un concept nou pentru Mega Apetit și am urmărit ca zona Mega Apetit să fie cât mai vizibilă fiind dispusă în apropierea acceselor. Placarea din cărămidă de la exterior se regăsește la interior, modelul ales pentru faianță păstrează proporția cărămizilor, iar panourile orange aduc o pată de culoare la interior. Funcțiunile specifice pentru coacere pâine, mâncare caldă, aperitive și băuturi sunt dispuse in jurul zonei centrale ce conține vitrine cu autoservire.
Produsele colorate sunt scoase in evidență prin albul folosit pe diverse texturi de materiale: tavan din tablă expandată, lemn de rășinoase, plexiglas, faianță, rame din metal.
Acest proiect a ținut cont de contextul general al spațiului existent și s-a adaptat la elementele specifice brandului pentru un demers coerent.Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior