ro | en
Experiential Beer Garden

Experiential Beer Garden

Autori: arh. Timea Balogh, arh. Ruxandra Maria Cosmin, arh. Georgiana Tarlungeanu, arh. Busoi Elida

Comentariul autorului

Experiential Beer Garden:

Tema proiectului este o conversie, o hala masiva din beton (structura in cadre de beton) care deservea ca si deposit pentru bere se doreste transformarea intr-un spatiu destinat culturii berii cu urmatoarele functiuni:

- Muzeul berii
- Spatiul pentru degustare a berii
- Spatiul pentru organizare evenimente gastronomice
- Spatiu pentru achizitii suveniruri
- Spatiul restaurant- pub
- pavilion de gradina pentru degustarea berii in spatiu liber…

Propunere / Concept:
functiune. armonie. simplitate
Hala existenta se doreste a fi transformata intr-un centru destinat culturii berii.
Conceptul urmareste intrepatrunderea naturii cu zona masiva a betonului, zona industriala, astfel s-a optat pentru cat mai multe spatii verzi atat in interiorul cladirii cat si extinderea gradinii care intra in cladirea masiva din beton.
Compartimentarile au fost obtinute din structura usoara, metalica cu inchideri din butoaie reciclabile de bere. Pentru spatiul de degustare al berii s-a mers tot pe idea de reciclare, a sticlelor de bere construind o masa care deserveste pentru functiunea mentionata.
Proiectul pavilionului de gradina: s-a urmarit introducerea si educatia culturii berii si anume introducerea a materiei prime al berii, Hameiul. Astfel chiosul pe partea interioara este ‘’placata’’ cu plante de hamei, o planta cataratoare care se foloseste des si in Arhitectura Peisagera, iar pe partea exterioara s-a optat pentru un placaj cu oglinda care distorsionaza pentru a prelua frumusetea naturii din imprejmuire si totodata de a proteja pasarile si vietuitoarele care ar putea intercala cu acele obstacole.
Astfel am obtinut un pavilion care te introduce in cultura berii si se integraza armonios in peisajul superb al gradinii…