ro | en
Gallery Loft

Gallery Loft

Autori: Arh. Irina Ionescu, Arh. Florina Stanescu, Arh. Andra Eliza Miron
Birou de proiectare: City Project

Comentariul autorului

Scenariul propus de echipa noastra a fost amenajarea unui loft urban, cu suprafete vitrate supradimensionate si inaltimi generoase , modern si comfortabil, pentru un cuplu tanar si cosmopolit, cu o viata sociala si culturala active.
Spatiul interior comunica cu exteriorul in mod controlat, vederea fiind filtrata prin materiale fluide, cu grade de transparenta diferite, lumina inundand perimetral spatiile intr-un mod scenografic. Toate functiunile au o deschidere ampla spre exterior, spre terasa care inconjoara apartamentul.
Accesul in apartament este marcat de un semineu, cu simbolistica unui punct viu, apoi se face distributia spre diferitele functiuni. Living-ul reuneste prin spatii deschise si fluide care comunica vizual dar pastrandu-si identitatea spatiala, zona de relaxare cu canapele generoase, locul de luat masa, bucataria si un birou.
Living-ul se desfasoara in jurul unei galerii de arta propuse pe toata inaltimea acestuia, accesibila printr-o scara metalica in spirala si pasarela de sticla transparenta. Galeria este imaginata ca un spatiu care prinde viata prin cartile si operele de arta expuse si vizibile din toate unghiurile incaperii.
Asemenea unei opere de arta, finisajele se expun si se imbina prin pardoseala eleganta de piatra naturala, care contrastreaza cu peretii din beton aparent, cu accente de sticla, metal negru, tesaturi si texturi calde, fluide si transparente. Obiectele de mobilier sunt moderne si confortabile, corpurile de iluminat centrale, impunatoare prin dimensiune dar delicate si stralucitoare prin reteaua fina de lumini si linii.
Stilul sobru dar cald in acelasi timp, modern si elegant, este rezultatul imbinarii de materiale din game diferite, desfasurand acest joc de texturi si senzatii tactile intr-un scenariu in care lumina naturala precum si cea artificiala joaca un rol important.
Zona de noapte compusa din dormitor, baie si dressing, este separata pe una din aripile apartamentului.
Peretele din beton aparent sustine patul confortabil din textile calde prin interpunerea unei oglinzi mari, care ofera o scurta privire catre restul incaperii, urmand ideea de galerie de arta din living.
Zona de dus a baii comunica vizual cu dormitorul printr-un perete de sticla, iar cada face parte chiar din spatiul acestuia, fiind amplasata in fata patului.
A treia functiune propusa vine in completarea stilului de viata gandit pentru locuitorii acestui loft, si se contureaza sub forma unui mic SPA, care contine o zona de masaj si relaxare si o sauna integrata. Atmosfera este intima, elementele principale sunt subliniate de lumina scenografica si de imaginea de mari dimensiuni care sugereaza o lumina indirecta, filtrata de o vegetatie luxurianta, accentuala si prin corpul de iluminat central.
Inaltimea spatiului si suprafetele mari vitrate aduc dinamism, unicitate, si teatralitate functiunii de locuit, permitand un concept de design spectaculos.



Alte lucrări cu aceiași autori: