ro | en
GEST – GS_I
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură de portofoliu / amenajări de interior”
  • Premiul revistei Arhitectura

GEST – GS_I

Autori: Justin Baroncea, Cristina Ginara, Alexandru Ivanof, Ioana Naniș, Sarah Maria Stoenescu, Emanuel Birtea, Andrei Angelescu, Ioana Capotă, Iulia Panait, Alexandru Voicu
Birou de proiectare: I'M UAU

Colaboratori: Marius Dumitrescu, Alexandra Florea, Vlad Marianciuc, Andra Maria Mîndru

Comentariul autorului

GEST - Program de reabilitare a grupurilor sanitare din U.A.U.I.M.

GS_I
O poveste despre două calorifere și alta despre un trafalet se intersectează într-o baie îmbracată în ceramică reciclată și mobilată cu blaturi realizate în cadrul unui workshop din seria FLADER_ING.

Agățate cu șufă de tavan în fața sticlei fumurii sunt trei aparate de iluminat albastre din seria (RE)ST.

În rest sunt agățate lămpi din boluri recuperate de la catedra de ceramică a UNArte.

Baie de bandă desenată cu persoanje aproape 3D - măști de radiator din HPL. Caloriferele lui Naniș pe ușa de intrare (față verso), boluri în tavan și din loc în loc panouri cu trafaleți vopsind cu roșu o poveste de TRSC.

PARTENERI: Delta Studio, Holver, Almalux și AGC Glass

Comentariul juriului

Fiind rodul unei atitudini încăpățânate de a depăși obstacolele și limitările cu armele creativității și logicii, proiectul depășește cu mult granițele funcțiunii, arătând că societatea poate fi modelată pentru binele comun, asemenea spațiilor mici configurate cu mult efort al câtorva și oferite, cu generozitate, studenților UAUIM.(Lorin Niculae)
Tematic, toaletele sunt stigmatul national si este binevenita initiativa echipei de a propune o revenire la civilizatie printr-o abordare hazoasa, prin utilizarea de materiale reciclate, prin colaje ingenioase si pline de sugestii si aluzii. O replica cu personalitate a concursului de toalete publice de la Tokio. Un model benefic si inspirational de lucru in echipe mixte (profesori - studenti) care vorbeste despre idei, indemanare, creatie, economie circulara, colaborare, umor si implicare. (Ileana Tureanu)
O atitudine de urmat pentru profesorii din școlile de arhitectură. Evident, poate veni și din partea studenților. (Marius Miclaus)
Proiect generator de implicare și analiză. Asumarea din partea tuturor celor implicați a întregului parcurs de la identificarea necesității, a oportunităților de soluționare a problemelor până la execuție și decor este cu siguranță nu doar un extraordinar exercițiu ci și un model de urmat. (Daniela Maier)



Alte lucrări cu aceiași autori: