ro | en
Casa LU

Casa LU

Autori: arh. Ion Mihai Flondor, arh.int. Silvia Ionescu
Birou de proiectare: SC. Siarh Proiectare Arhitectura si Design S.R.L

Colaboratori:
Structura: ing. Mihai Pana
Instalații: ing. Adrian Naomescu, ing. Andrian Dragusin, ing. Marius Andrei

Comentariul autorului

Parametri: RH: P / Sd: 325 m2 / Su: 236 m2 / POT: 25% / CUT: 0.325
Locuința este amplasată într-o zonă de munte langă orașul Bacău. Având în vedere calitatea excepțională a sitului ce oferă o vedere panoramică a orașului Bacău. Având acest context, ideea generatoare a proiectului a fost aceea ca locuința să se orienteze spre această zonă, pentru a putea capta și oferi imagini interesante. Construcția explorează cu interes situl creând o legătură între spațiile exterioare și interioare prin terasa și foișorul propus, unde cei ce locuiesc pot sta în aer liber dar și în intimitate față de vecinătăți.
Compoziția spațială a casei este alcatuită din trei volume liniare cu diferite inălțimi. Dominanta volumetrică este amplasată central creând o ierarhizare a spațiilor, zona de zi cu bucataria devenind centrul de interes al locuintei, marcat atât la nivel vizual cât și în elevație (H livingroom 5m).
Zona de noapte este retrasă vizual atât la nivel planimetric cât și volumetric. Articulația dintre cele două zone componente ale spațiului este accentuată de ruperea volumentrică marcată de diminuarea elevație. Foișorul este legat de locuință printr-un coridor cu funcțiunea de bucătărie.
Spațiul interior este subordonat arhitecturii, accentuând vizual dominanta locuinței, zona centrală (zona de zi). Atmosfera interioară preia spiritul cadrului natural unde este amplasată casa, creând un joc cromatic între textura lemnului și nuanțele de albastru.
Acoperișul format din mai multe ape cu pante ușoare contribuie la accentuarea liniarități volumelor.