ro | en
Casa F

Casa F

Autori: arh. Sergiu-Cătălin Petrea, arh. Sabrina Ene-Butnariu, arh. Cristina Pintilie, arh. Sebastian-Ștefan Apostol, arh. Dan - Alexandru Roșu, arh. Tania-Victoria Băncilă, arh. Diana-Elena Fusea
Birou de proiectare: TECTO Arhitectura

Colaboratori:
Structura: Expert Project Consulting
Instalații: Smart Design Instalații
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Casa se află într-o zonă centrală a Bucureștiului, pe un teren cu suprafața de 275 mp,
într-un țesut urban vechi, cu multe constrângeri, cauzate atât de modul de construire pe parcelă specific perioadei de început de secol XX, cât și de recentele sistematizări ale circulațiilor din zonă. Spre stradă se află o casă veche, parte a imobilului inițial, datând din prima parte a secolului trecut.
Modul în care este configurat situl, cu calcane ce înconjoară casa pe trei laturi - una dintre provocările majore ale proiectului – a determinat orientarea spațiilor casei spre zone care să aibă atât lumină naturală cât și intimitate. Astfel, a fost prevăzută o serie de curți și terase cu grade diferite de acces și de intimitate.
Martor al tuturor perioadelor și schimbărilor din zonă rămâne un tei argintiu, secular, la umbra căruia se reunesc toate casele, spațiile și curțile alăturate.Alte lucrări cu aceiași autori: