Comentariul autorului
Conceptul de “grădini suspendate” introduce elementul vegetaţiei naturale, din abundenţă, echilibrând materiale precum sticla sau metalul folosite în acoperirea fostei terase a hotelui Berthelot. Interiorul noului restaurant este proaspăt, confortabil şi elegant, reuşind să anihileze posibilul sentiment de încorsetare declanşat de situarea la nivelul demisolui. Din punct de vedere al compartimentării, spaţiul nou creat este alcătuit dintr-o zonă de distribuţie centrală, care face legătura cu recepţia existentă a hotelului, un spaţiu principal de restaurant şi un spaţiu secundar gândit iniţial ca salon de fumători. În ceea ce priveşte funcţionarea,clientul a dorit deschiderea hotelului către publicul larg şi integrarea acestuia într-un circuit mai amplu de spaţii destinate petrecerii timpului liber în cadrul urban, prin marirea suprafeţei restaurantului existent şi prin deschiderea acestuia către publicul larg. Atractivitatea spaţiului rezultă tocmai din ceea ce, iniţial, a reprezentat o provocare: conformarea spaţiului existent. Astfel, toate elementele folosite în proiectul de amenajare sunt, într-o majoritate covârşitoare, făcute la comandă sau modificate faţă de produsul de serie. Ideea de aducere a naturii la interior este respectată minuţios, în fiecare detaliu al acestei amenajări organice, cu forme fluide, rotunde.
Alte lucrări cu aceiași autori: