en | ro

Restaurant Casa di David

București, România
Autori: Alex ADAM, cond.arh. Roger - Oliviu POP, Adrian BRĂTESCU, Otilia SORETE-ARBORE, Georgiana JIPA, Carmen CORCOLES, Bogdan RĂDUCU / aastudio
Colaboratori: Colaboratori: Arpi, Sav, Ralbi Development, Trivenus, Ragazzino 2009, Matcon, Martin Group Instal, Expert Doors and Windows, F.D stil, Titanmar, Huber, SSAB, Viabizzuno, EWD, COS, Ekero, Sensio, Intro
foto: Cornel Lazia

Comentariul autorului

Amenajarea restaurantului Casa di David aduce experiment si
inovație în cadrul natural al parcului Herăstrău. Percepția spațiului interior in raport cu parcul este dinamica în măsura în care se
păstrează un grad ridicat de omogenitate și continuitate vizuală prin închiderile din vitraje mobile.
Design-ul urmează liniile preluate din contextul naturii, volume geometrizate, abstractizate și simplificate. La acestea se adaugă textura materialelor-lemn, piatra, marmură. Corianul și metalul devin accente în anumite zone. Direcția de proiectare urmărită a fost una custom si a constat în design-ul integral al elementelor precum lavoarele din corian, lemnul retro iluminat ca finisaj de perete sau corpurile de iluminat care se pot roti în funcție de poziția meselor. Betonul a fost utilizat pe pardoselile din zonele de circulație,iar în sala restaurantului a fost înlocuit de mochetă cu textură de beton. Un rol important în această compoziție îl joacă lumina. Există două scenarii de iluminat- lumina indirectă care pune în valoare arhitectura interioară și cea punctuală decorativă din zona de mese. Partea tehnică a fost ascunsă în scafe iluminate pentru ventilații și sub măști de convectoare custom astfel încât utilizatorul să intre în contact doar cu materialele naturale.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek