ro | en

Loft in Cotroceni

București, România
Autor: arh. Florin Alexandrescu / Avangarda s.r.l.

Comentariul autorului

Construit în 2000 și restructurat în 2015, loftul care ocupă etajele 1 şi 2 ale unei clădiri de locuit amplasate in Cotroceni este, în primul rând, încercarea arhitectului - care-l ocupă impreună cu familia - de a reedita interioarele moderniste ale perioadei interbelice.
Spaţiul se desfasoară pe două niveluri: la primul nivel este accesul – facut din casa scării cilindrică, ce formează volumul de accent al clădirii, un element specific locuinţelor cu 2-3 niveluri din cartierul Cotroceni. Tot aici se desfasoară principalele funcţiuni aranjate într-o pozitie care, pentru băi si bucătărie este obligată de amplasarea coloanelor de instalaţii. Cu toate restricțiile impuse de supraetajarea unei construcții realizate acum mai bine de 80 de ani, în urma consolidării s-a obţinut un spațiu dominant, continuu şi în care funcțiunile de primire, sufragerie si bucătarie se succed într-o ordine firească. Separate de scara care urcă la nivelul superior sunt amplasate dormitoarele copiilor, în care cel din căpat are acces separat spre exterior, pe scara de serviciu a clădirii.
Nivelul superior găzduieste dormitorul matrimonial deschis către terasa înierbată și plantată – această amenajare peisagistica este în sine o provocare tehnică.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek