ro | en

Câmpineanu 2 - Recepție birouri

București, România
Autor: arh. Georgeta Gabrea / Capitel Avangarde SRL
Colaboratori: Echipa: arh. Georgeta Gabrea, arh. Radu Antonescu;
Structură - Popp&Asociații - ing. Mădălin Coman, ing. Dan Sinu; Instalații - Addict Invest: coordonator proiect - ing. Alin Ungureanu; Antreprenor genaral - Conarg AG - șef șantier arh. Dan Gorgos; Project manager - Vitalis consulting.

Comentariul autorului

Accesul la birouri şi la club se face printr-un spaţiu dedicat, din strada Ion Câmpineanu. Amenajarea caută să personalizeze accesul şi să-l integreze cromatic prin materialele folosite şi din punct de vedere formal şi tehnologic, întregii clădiri.
Am ales marcarea acestui acces printr-o ramă continuă de leduri – pardoseală, pereţii laterali şi plafon, considerată o poartă de intrare şi pe care, din cauza configuraţiei, am denumit-o poarta stelară. Acest element individualizează spaţiul. Cromatica aleasă este pe nuanţe reci – cu contraste atent alese şi marcare a parcursului.
Biroul de recepţie este format din două corpuri, cu înălţimi şi de culori diferite (alb şi negru), ridicate de la nivelul pardoselii prin intermediul unor sprijiniri din sticlă. Acestea asigură o senzaţie de imponderabilitate şi măresc vizual spaţiul recepţiei. Realizarea plafonului şi dispunerea iluminatului urmăresc acelaşi scop.
Am încercat realizarea unor detalii discrete, tocmai pentru a marca eleganţa spaţiului amenajat. Uşile de la intrare, din sticlă securizată, au mânere din fier forjat care au preluat şi stilizat detalii ale confecţiilor din fier forjat de pe porţile metalice originale ale clădirii.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek