Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2016 » arhitectura spațiului interior
ro | en

Amenajare birou de arhitectură

București, România
Autori: arh. Vlad BOȘTINĂ, arh. Daniela BOȘTINĂ, arh. Simona IȘTOC / Arhi Dot Design srl
Colaboratori: FRONTE DESIGN ( executie mobilier)
LEVEL TV SISTEM (executie instalatii)

Like

Comentariul autorului

Ne-am dorit un spațiu neconvențional , ușor de gestionat , în care să ne simțim mai mult acasă decăt la birou, care să ofere un contact cât mai direct cu orașul. Astfel, am hotărît să ne amenajăm biroul într-un garaj de 22 mp (devenit loc de depozitare), aflat în Cotroceni la parterul unui bloc din anii ’60, recuperând în acest fel un spațiu neglijat.
Având o singură încapere, totul a fost gândit cât mai eficient. Fără ca spațiul să pară înghiesuit, ne-am dorit o zonă de lucru, zona de întâlniri, loc de luat masa, precum și spații utilitare.
Înafară de realizarea vitrajului exterior, intervențiile asupra spațiului au fost minime ca finisaj - îndreptarea pardoselii și tratarea cu vopsea epoxidică. Am acordat un interes sporit instalațiilor, pentru a rezolva toate dotările cu consumuri reduse. Ceea ce a transformat însă efectiv spațiul a fost mobilarea. Pereții nefinisați sunt “imbracați” în mobilier sau placați, inclusiv tavanul. Am vrut un spațiu flexibil, ușor transformabil în funcție de necesități. Corpurile închise de mobilier maschează dotările - grup sanitar, spațiu tehnic, bucătărie, depozitare etc. Piesele independente pot fi reconfigurate în diverse variante.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2014, secțiunea design / amenajări interioare
SANDALANDALA - amenajare camping Vama Veche
arh. Daniela BOȘTINĂ

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek