ro | en
Premiul secțiunii „Arhitectura spațiului interior”

VanFruct Mendeleev

București, România
Autori: arh. Călin Radu, arh. Dan Enache / Lama Arhitectura

Comentariul autorului

Spațiul dificil de doar 10mp (dimensiune, diferente inaltime, spatiu de trecere), împartit pe două cote de nivel cu diferența de peste 1.4m, a generat o scară din tablă striată, care pornește din trotuar și te invită să intrii prin boxul din tablă de oțel, cu rol de semnal și marcare a intrării. Spațiul este împarțit în două zone distincte: zonă acces si trecere în dreapta și zonă destinată juice barului și publicului, în stanga. Acestea au fost diferențiate prin înalțarea spațiului destinat barului de servire și banchetei pentru public fata de spațiul de acces. De asemena, aceste spații au fost tratate diferit ca finisaje. Partea din stanga, aflată cu o treapta mai sus, a fost îmbracată integral în plută, material cald și moale, ce se potrivește cu verdeața și freshurile de fructe. Tot spațiul este unificat vizual printr-o arcadă transparentă facută din plasă metalică, iar de această plasă au fost prinse ghivece cu plante aromatice și iederă de interior. Toți pereții au fost decopertați de tencuială, iar caramida aparentă rezultată a fost vopsită în culoarea galben-lămaie. Mica fereastră existentă a devenit vitrină catre stradă, în dialog direct cu boxul de tablă al intrării.

Comentariul juriului

Comentariul juriului (Mihai Roșca):

O intervenție minimală și, în același timp, foarte justă, într-un context contruit și urban foarte dificil

Un proiect care, printr-o atenție specială, a reușit o intervenție care contribuie și activează un spațiu public redus și plin de contradicții (trafic intens în proximitatea pietonilor, programe comerciale întâmplătoare, etc.)

Crearea unei identități adecvate pentru un program comercial nou



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek