ro | en

Centru Sportiv Câmpina

Câmpina, jud. Prahova, România
Autor: Alexandru-George CRISTIAN
Îndrumători: lect. dr. Remus Hârșan, lect. drd. Dragoș Marcu

Comentariul autorului

Este cunoscut faptul că Romania este deficitară la capitolul infrastructura și dotări publice. Printre aceste minusuri întalnite la nivel de țară se numară și lipsa dotărilor sportive în majoritatea regiunilor țării.
Această problemă a fost recunoscută și de Ministerul Tineretului și Sportului, care în 2015 a elaborat Strategia Naționala pentru Sport, în încercarea de a determina un efort susținut pe o perioadă de 16 ani (2016-2032) cu scopul final de a crește nivelul sportiv în Romania. Dezvoltarea slabă a sportului de masă, determinată în mare măsură și de lipsa dotărilor sportive este considerată una dintre principalele cauze ale lipsei performanței sportive.
Pornind de la această premiză s-a născut și tema proiectului. Amplasamentul ales se află în municipiul Câmpina, județul Prahova, într-o zonă în care s-a investit recent în facilități sportive și care are potențialul de a deveni un adevărat centru și un pol de interes la nivelul orașului. Scopul final a fost acela de a realiza o construcție care să se integreze cât mai bine în sit și care să fie în același timp un motor de dezvoltare a zonei.