Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări Horeca
ro | en
Premiul secțiunii „Arhitectura spațiului interior / amenajări horeca”

Raionul Floreasca - Piața de pește

Autori: arh. Dan Enache, arh. Călin Radu, arh. Andrei Alexa
Lama Arhitectura

Colaboratori
Executant confecții metalice, lemn: Bogdan Vijaica, Mihai Manda (Atelierele Bogman SRL)
Fotograf: Arthur Zinz

Beneficiar: Raionul de Pește

Like

Comentariul autorului

Preluând conceptul de piață de pește, amenajarea și-a propus să aducă diversitatea şi atmosfera specifică, reunind pescăria, zona legume, vinuri, restaurant, bar, bar de pește, street food. Spațiul a fost tratat unitar, cu trimiteri la elemente acvatice. Fundalul e sobru, lasând să iasă în evidență produsele, culorile acestora și inserțiile tematice de mozaic. Spațiu e deschis vizual pentru client, gatitul devenind spectacol. Plafonul de plasă face trimitere la geometria valurilor, volumele de peste bar la acoperirea specifică tarabelor piețelor. Mobilierul custom reia tema acvatică, materialele fiind specifice piețelor și bucatăriei.