Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări Horeca
ro | en

Saint Roastery

Autori: arh. Anca Dumitrescu, arh. Alina Filipoiu, arh. Octavian Cazacu
441 Design Studio

Beneficiar: Ionut si Simona Croitoru

Like

Comentariul autorului

Conceptul de la care s-a pornit în amenajare a fost crearea unui spațiu unitar ce integrează două zone, cea de cafenea și cea de prăjitorie. Cu gândul la procesul de prăjire al cafelei și utilajele folosite în acest proces, industrialul și-a făcut loc aproape involuntar în amenajare. Delimitarea celor două spații a fost realizată prin intermediul unui perete transparent din metal și sticlă dar și prin culorile pereților și tipul pardoselii. Culoarea folosită în zona prăjitoriei este „ Celadon” iar timp de secole, în China această nuanță de verde avea denumirea de „mi se” care înseamnă culoarea misterioasă.