Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări Horeca
ro | en

Maison des chefs

Autori: arh. Dan Enache, arh. Călin Radu, arh. Alexa Andrei
Lama Arhitectura

Colaboratori
Executant confecții metalice, lemn: Bogdan Vijaica, Mihai Manda (Atelierele Bogman SRL)
Design scaune: arh. Dragoș Moțica (Ubi Kubi SRL)
Fotograf: Arthur Zinz

Beneficiar: Mega Image Romania

Like

Comentariul autorului

Tema solicita integrarea unui restaurant gourmet, cu 3 puncte de vânzare, ce aveau concepte proprii:galerie vinuri, patiserie și magazin brânzeturi. Am dorit a creea un spațiu la intersecția lor:o cramă reinterpretată. Elementele principale sunt: plafonul-bolta sticle vin, candelabru luminos ce unifică spațiul; barul din Cor-ten-focus al ansamblului,separă sala de mese de bucataria deschisă-; mesele custom-reintepretare a elementelor butoiului de stejar folosit în vinificație. Sticlele de vin montate în panouri din plasă metalică sunt folosite și pentru a crea un filtru vizual semitransparent, între spațiul exterior și restaurant.