Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări Horeca
ro | en
Nominalizare

Gastrolab

Autori: arh. Sorin Istudor, arh. Kalliopi Dimou, arh. Claudia Trufaș, arh. Ștefan Păvăluță
skaarchitects

Like

Comentariul autorului

Punctul de start al proiectului a fost o identitate dezvoltată în ultimii trei ani la Balvanyos Resort împreună cu proprietarii și cu Gyarfas Olah, artist și designer vestimentar. Suntem o echipă interdisciplinară ce s-a format în timp, începând cu amenajarea Grand Santerra SPA de la Balvanyos în anul 2015. Tema a presupus continuarea acestei identități și la București, adaptând-o mediului urban, fără a pierde din atmosfera și sensibilitatea locului original. GastroLAB Balvanyos este un refugiu în natură, un spațiu deschis cu o atmosferă primitoare și un meniu bazat pe ingrediente locale. Introducerea lui în Piața Victoriei s-a tradus printr-un restaurant urban cu o bucătărie moderna și o selecție substanțială de vinuri. În viziunea noastră, un restaurant este susținut de trei ingrediente: mâncare, oameni și ambianță. Provocarea a fost traducerea unui spațiu cu caracter urban, deschis și neo-industrial într-un loc cu atmosferă primitoare protejat de agitația orașului. Identitatea locului este dată de folosirea materialelor naturale și prezența sticlelor de vin. Lemnul de stejar, obiectele din răchită, sticla în diferitele forme, pielea pe un fundal închis, predomină spațiul. Tavanul din elemente de lemn conduce vizual clientul către zonele principale: barul, zona de mese, vitrina de vinuri și bucătăria deschisă. Iluminatul interior fixează zone, sculptând insule de intimitate. Logo-ul este inspirat de sculptura creată de Gyarfas Olah pentru GastroLAB Balvanyos, refăcută in-situ și la București. GastroLAB Piața Victoriei este un refugiu în oraș, cu o atmosferă călduroasă, aproape familiară. Un loc nou, unde revii, de parcă a fost tot timpul acolo.