ro | en

GEST

București, România
Autor: arh. Justin Baroncea – coordonator general / I'M UAU
Colaboratori: Echipa proiectare GEST: Ioana Trușcă, Mihaela Butoi, Doriana Mărășoiu, Ioana Naniș, Cristina Ginara, Ivanof Alexandru, Emanuel Birtea, Sarah Maria Stoenescu

Instituții / firme partenere: U.A.U.I.M., UNArte, DeltaStudio, Roca, Almalux, Holver, GBR, Holdmann, Radox

Comentariul autorului

I’MUAU își propune să promoveze implicarea studenților în diverse workshop-uri, demarând ateliere de design de obiect, finisaje, subansambluri.În programul I’M UAU sunt incluse teme de lucru rezultate din cooperarea directă cu companiile din piață.
Studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu au fost invitați să confecționeze plăci ceramice ce au avut ca scop final finisajul parietal în cadrul proiectului de recondiționare a grupurilor sanitare din U.A.U.I.M., denumit GEST. Workshopul CERAMFORM s-a desfășurat etapizat în felul următor: modelare în atelierele U.A.U.I.M., apoi șlefuire, glazurare și ardere, cu sprijinul UNArte. Cele 150 de plăci rezultate au fost montate în grupurile sanitare ale fetelor de la etajul III și IV împreună cu plăci reciclate din depozitul de capete de stoc și deșeuri ale companiei „Delta Studio”.
Așadar, după finalizarea celor două grupuri sanitare a fost continuată inițiativa prin reabilitarea grupului sanitar de la parter, grup destinat persoanelor cu dizabilități. Elementul principal și subiect al procesului de upcycle a fost boilerul nefuncțional, readus la viață sub forma a două lămpi, dar și a unei benzi desenate ce spune povestea transformării boilerului.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior