ro | en
Atemporal
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură de portofoliu / amenajări de interior”

Atemporal

Autori: arh. Mihai Cristea
Birou de proiectare: Atelier Mihai Cristea

Comentariul autorului

Propunerea mea se concentrează în jurul valorilor atemporale inspirate de „Less is more”. Un design bun nu se poate demoda, el fiind acronic, dar poate îmbătrâni frumos, spunând o poveste.
Am folosit lemnul de stejar atât pentru parchet cât și pentru mobilier. Tot apartamentul este îmbrăcat de cărămidă aparentă. Am ales o culoare neutră, un alb murdar combinat cu bej și crem. Am considerat că este cea mai potrivită alegere pentru tema de proiectare schițată alături de beneficiari. Am căutat să nu construiesc contraste puternice și gratuite în amenajare.
Gesturile clare, curate și simple, îmblânzite de texturile colorate în nuanțe calde transformă un simplu apartament într-o locuință caldă și plină de atmosferă.

Comentariul juriului

Proiectul se remarcă prin versatilitatea abordării, neutralitatea materialelor utilizate și flexibilitatea spațială, într-o manieră ce reușește să aducă personalitate și căldură spațiului de locuit. Un proiect a cărui forță stă în claritatea ideii, în utilizarea materialelor, pe a căror calitate se mizează ca un contrapunct.



Alte lucrări cu aceiași autori: