ro | en
Studio S.A.

Studio S.A.

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu, arh. Daniela Plamadeala
Birou de proiectare: ArhitectO

Comentariul autorului

Cu o suprafață utilă de 37,00 mp, acest apartament de tip studio este situat între Piața Alba Iulia și Timpuri Noi, în sectorul 3 al capitalei și este amenajat în vederea închirierii pe termen lung. Este compus dintr-un hol acces, o cameră de zi, bucătărie și baie. Proiectul a presupus transformarea unui spațiu tipic de bloc comunist într-un interior actual, care să corespundă cerințelor unei persoane singure sau ale unui cuplu tânăr.
Camerele cu suprafețe relativ mici au fost utilate într-un mod strict funcțional și îmbrăcate de materiale naturale și neutre din punct de vedere cromatic. Lemnul este folosit pentru podele, blaturi, şi unele piese de mobilier. Albul pereţilor are rolul de amplificare a spaţiului, punctat de accente verde, negru şi de nuanţele calde ale lemnului.
Holul de acces în studio a fost completat de un dulap pe peretele din partea stangă, cu scopul de a rezolva problema spațiilor de depozitare într-o locuință de dimensiuni mici. Prima încăpere de pe partea dreaptă a holului este baia, un spațiu mic, dar elegant, decorat modern. S-a optat pentru un duș mare de tip walk-in, astfel conferind băii un aspect mai spațios.
Camera de zi îmbină funcționalitatea și confortul fiind împarțită într-o zonă de noapte și o zonă de zi cu canapea, astfel încât spațiul mic al camerei este optimizat pentru a îngloba mai multe funcțiuni. Peretele opus patului cuprinde un spațiu de depozitare, TV și un birou. Astfel, camera de zi a studioului răspunde într-un mod eficient tuturor necesităților locatarilor și cuprinde spații pentru diversele activități ale acestora.
În bucătărie, blatul și dulapurile au fost așezate pe partea stângă. Cabinetele de culoare verde completate de un blat din lemn conferă un aspect modern și plăcut bucătăriei, pe când dulapurile suspendate albe creează un spațiu mai aerisit din punct de vedere vizual. Pentru locul de luat masa s-a optat pentru o masă pliabilă pe peretele din dreapta, astfel încât aceasta să nu încurce circulația atunci când nu este folosită. De asemenea, blatul din lemn se continuă în fața ferestrei, creând un spațiu adițional ideal pentru micul dejun sau frontul de lucru.



Alte lucrări cu aceiași autori: